Jei atsivertėte mūsų tinklapį, Jums nereikia dar kartą pasakoti kas yra Berlyno maratonas ir ką reiškia laimėti tokio kalibro varžybose. Daugeliui tai lieka neišsipildžiusia svajone. Bet 2023-iųjų Berlynas vienam iš mūsų išliks atmintyje kaip diena, kai ties jo vardu įrašytas skaičius 1.

Julius Baradinskas – vienas greičiausių Lietuvos riedutininkų šiandien – laimi pirmą vietą M35 amžiaus grupėje ir septintą vietą bendroje įskaitoje su 01:10:36! Gal jau laikas į A grupę su profesionalais, Juliau?

O ką kiti? Kažkas lengviau, kažkas sunkiau, kas griūdamas vos kirtęs finišo liniją, kas nuskindamas gatvės riboženklį, tačiau beveik visi atveža savo asmeninius rekordus arba laikus visiškai šalia jų. Kai kam – pirštais nerodysime, tačiau tai Vaidotas Noreika iš GRK LT – tik nuriedėti per 01:15:51 maža, kitą dieną jis dar ir nubėga 42.195 per 03:17:37!

Yep, sekmadienis ta diena, kai einame palaikyti bėgikų – tik skrendant į Berlyną atrodo, kad keliauji su savo komanda, atgal 90% vietų lėktuve užima žmonės su maratono apyrankėmis ir medaliais! Neįtikėtinai lengvai, rodos neliesdami žemės, prasklendžia čempionai Eliud Kipchoge ir Tigst Assefa, kuri kirs finišo liniją pasiekdama naują pasaulio rekordą (02:11:53). Bet dar įspūdingesni neįgalieji atletai, kurie distanciją įveikia vežimėliuose arba, kaip legendinis Klaus-Dieter Knapp (o taip, matėme jį taip pat), net dalinai paralyžiuoti. Kad ir kaip gerai galvotume apie save, mes šiame puikiame mieste tik pramogaujame, kai jie – žmonės, patyrę sunkiausių išbandymų – yra didžiosios Berlyno maratono žvaigždės.

Na o po to mes tampame turistais. Treneris tradiciškai vaišina spurgomis. Apžiūrime Classic Remise, trankomės po miestą, tyrinėdami įžymybes bei visokiausias įdomias vietas. Atsitiktinai vėl sutinkame pirmąjį Berlyno maratono čempioną Pascal Briant, kuris tempdamas per U-bahno peroną didžiulį lagaminą pameta šalmą – pora žodžių su greitojo riedėjimo legenda kiekvienam riedutininkui yra nutikimas.

Berlynas visada kupinas netikėtumų. Grįšime 2024-aisiais – kitąmet 50-asis maratonas!

2023 metų Berlyno maratonas fotografijose